Blog

Home / Blog

July 6, 2023

Išijas – Išijadični bol – Simptomi i lečenje

Išijadikus obično uzrokuje bol koji se širi iz donjeg dela leđa ili zadnjice niz zadnju stranu noge. Bol može varirati u intenzitetu i može biti oštar i tup, kao ubod ili jak pritisak i peckanje/žarenje. Obično pogađa samo jednu stranu tela. Pored bola, mogu se javiti i drugi simptomi poput trnjenja, utrnulosti ili slabosti mišića.
June 30, 2023

Kinesio Taping – Kinezi trake

Kinesio Taping je neinvazivna, dekompresivna metoda, koja dovodi do prirodnog procesa izlečenja tela. Zasniva se na terapeutskom konceptu koji olakšava slobodnu pokretljivost do te mere da omogući mišićnom sistemu da pomogne telu da se samo izleči.
June 30, 2023

Metoda fascijalne manipulacije

Metoda fascijalne manipulacije, razvijena od strane italijanskog terapeuta Luigi Stecca predstavlja efikasnu tehniku koja se koristi za poboljšanje zdravlja i funkcionalnosti fascije, vezivnog tkiva koje obavija mišiće, kosti, organe i nervne strukture u našem telu.
June 23, 2023

Diskus hernija – Simptomi, dijagnoza i lečenje

Diskus hernija predstavlja protruziju (,,curenje’’) diska koji se nalazi između pršljenova kičmenog stuba. Ova protruzija se najčešće javlja u vratnom i lumbosakralnom delu kičme, a može biti uzrokovana traumom ili degenerativnim promenama tokom starenja.
March 11, 2022

Povrede prednje ukrštene veze (prednjeg ukrštenog ligamenta) kod dece i odraslih

Pokidani prednji ukršteni ligament (ACL-anterior crutiate ligament) je ozbiljna povreda kolena, posebno za sportiste. Mnogi tinejdžeri i mladi sportisti s pokidanim ACL-om, potrebno je da budu […]