Cyberdyne HAL egzoskeletno odelo

Home / Cyberdyne HAL egzoskeletno odelo

HAL (Hybrid Assistive Limb) je egzoskeletno odelo koje je razvila kompanija za robotiku CYBERDYNE u saradnji sa Japanskim univerzitetom Tsukuba. Ovo robotsko odelo je napravljeno u nameri da pomogne i proširi mogućnosti svojih korisnika, posebno ljudi sa fizičkim invaliditetom.

HAL je prvi robotski uredjaj u svetu koji daje mogućnosti hoda.

SINHRONIZUJE NAMERU I KRETANJE

Ono sto je specifično za ovaj egzoskelet  jeste to da uz pomoć osamnaest elektroda, koje se plasiraju na grupe mišića koje pokreću donje ekstremitete (jedini u svetu koji prepoznaje impuls u mišićima pacijenta sa ovakvim stanjima i potpomaže da se izvrši odredjeni pokret). Ovaj medicinski uređaj sinhronizuje pacijentovu nameru da napravi pokret sa signalima stvarnog pokreta i povratnim signalima, na taj nacin poboljšavajući neuromuskularnu funkciju paralisanih donjih ekstremiteta kod pacijenata sa moždano-neuromuskularnim bolestima.

Sa zadovoljstvom možemo da kazemo da smo jedini u regionu koji mogu da ponude pacijentima usluge na HAL CYBERDYNE egzoskeletu (HAL Terapija).

Indikacije za lečenje ovim aparatom su sledeće: moždani udar, povrede kičmene moždine, spinalna mišićna atrofija, spinalna i bulbarna mišićna atrofija, amiotrofična lateralna skleroza  sa sporim napretkom u donjim ekstremitetima, Charcot-Marie-Tooth-ova bolest, distalna mišićna atrofija, miozitis sa inkluzionim telima, kongenitalna mielopatija, mišićna distrofija.

 egzoskeletno odelo          HAL CYBERDYNE egzoskeletZakažite Vaš pregled ili konsultacije sa lekarom pozivom na broj telefona: +381 (21) 382 20 93 ili +381 (63) 129 94 22