Cyberdyne HAL egzoskeletno odelo

Home / Cyberdyne HAL egzoskeletno odelo

HAL (Hybrid Assistive Limb)

je egzoskeletno odelo koje je razvila kompanija za robotiku CYBERDYNE u saradnji sa Japanskim univerzitetom Tsukuba. Ovo robotsko odelo je napravljeno u nameri da pomogne i proširi mogućnosti svojih korisnika, posebno ljudi sa fizičkim invaliditetom.

SINHRONIZUJE NAMERU I KRETANJE

Ono sto je specifično za ovaj egzoskelet jeste to da uz pomoć osamnaest elektroda, koje se plasiraju na grupe mišića koje pokreću donje ekstremitete (jedini u svetu koji prepoznaje impuls u mišićima pacijenta sa ovakvim stanjima i potpomaže da se izvrši odredjeni pokret). Ovaj medicinski uređaj sinhronizuje pacijentovu nameru da napravi pokret sa signalima stvarnog pokreta i povratnim signalima, na taj nacin poboljšavajući neuromuskularnu funkciju paralisanih donjih ekstremiteta kod pacijenata sa moždano-neuromuskularnim bolestima.

Sa zadovoljstvom možemo da kazemo da smo jedini u regionu koji mogu da ponude pacijentima usluge na HAL CYBERDYNE egzoskeletu (HAL Terapija).

Indikacije za lečenje ovim aparatom su sledeće: moždani udar, povrede kičmene moždine, spinalna mišićna atrofija, spinalna i bulbarna mišićna atrofija, amiotrofična lateralna skleroza sa sporim napretkom u donjim ekstremitetima, Charcot-Marie-Tooth-ova bolest, distalna mišićna atrofija, miozitis sa inkluzionim telima, kongenitalna mielopatija, mišićna distrofija.

HAL može da se koristi i kod rehabilitacije pacijenata kojima je ugrađena totalna proteza kolena, koji boluju od raznih oblika miozitisa (upalni proces na mišiću), posle visoke tibijalne osteotomije kada se pacijentima koriguju osovinski deformiteti nogu, kao i kod traumatskih povreda nerava.