A SCHROTH kezelés

Home / A SCHROTH kezelés

 

 

 

A Schroth kezeléssel gyorsan korrigálható a rossz tartás, izomgyulladás, különösen gyorsan korrigálható többféle gerincdeformitás (scoliosis = a gerinc oldalirányú elferdülése; kyphosis = púposság; gibbosity = púposság). Ez az eljárás különösen a növekedésben lévő gyereknél hatékony. A kulcs módszer az erre a kezelésre szakosodott gyógytornász ellenőrzése alatt végzett dinamikus gyakorlatokban rejlik.

A dinamikus gyakorlatok mellett más módszerek is vannak, különösen légzési gyakorlatok, elsősorban egy tüdővel, a deformitások korrigálására a gerinc forgó mellkasi szegmensében. A sikeres korrigálás érdekében szükséges a gyerek vagy a felnőtt egész családját bevonni a gyakorlatok végzésébe, valamint az, hogy aktívan részt vegyünk a gyakorlatokban, mely a mindennapos életminőség változásához vezet. Az aktív részvétel annyit jelent, hogy a gyermek és a felnőtt is kell, hogy részleteiben ismerje a feladatok típusait és karakterisztikáját, mint módszert a deformitások korrekciójára. Az egyszerű tréning gyakorlatok minimum 15-20 munkanapon át tartanak, mindegyik a gerincferdülés osztályozásával és a beteg életkorával összhangban történik. Fontos a kezdeti időszak, mert ki kell javítani az izom kiegyensúlyozatlanságát, korrigálni kell a légzést, és bizonyos olyan típusú feladatokat kell bevezetni, melyek csökkentik a deformitást. Rendkívül súlyos esetek kezelése esetén öv használata javasolt. Ezeket a gyakorlatokat sikeresen alkalmazták felnőtteknél, akiknél a deformitások korrekciója szintén kifejezett, csupán annyi, hogy náluk kisebb mértékben a gyerekek korrekciójához viszonyítva.

Hangsúlyozni kell, hogy a klinikánkon folyó munka csupán a konzervatív kezelés kezdete, és ahhoz, hogy az eredmények tartósak legyenek, folyamatosan gyakorolni kell hosszú ideig úgy, hogy a terepautája időnként ellenőrzi Önt. Amikor felbecsüli a gyakorlatok minőségét és lehetőségét, próbáljon meg új gyakorlatokat bevezetni. A fűző működését és hatékonyságát 4-6 havonta megnézzük. Következésképpen: az, hogy ez a kezelési módszer tartósan sikeres legyen, csak úgy jöhet létre, ha aktívan bevonjuk a betegeket és a szülőket (és bizonyára a terepautákat), ez az alapfeltétele annak, hogy ezzel a módszerrel elkezjük a kezelést, ez mind a beteg elhatározásából történik, és a beteg akaratából, hogy egészséges szeretne lenni. Máskülönben, az eredmények szerények lennének. Klinikánkon a Schroth-kezelés az ortopédorvosok munkájával együttműködésben zajlik, a Schroth-kezelésre jogosult fizikoterepautával, Marica Majkićal.

SCHROTH-KEZELÉS FELNŐTTEKNÉL

Bal alsó fotó a gerincferdülés kezelése előtt készült, alsó kép jobbra pedig 6 heti fűzőviselés után: a javulás nagyon jó.
schroth midertmb

SCHROTH-KEZELÉS GYEREKEKNÉL, NÉHÁNY PÉLDA:

 

 

dec03tmb

dec01 tmb

dec 01 tmb

dec 04 tmb

 

 

 

 

 

DSCN5774New

DSCN5776New

DSCN5794New