ORTOPEDIJA I TRAUMATOLOGIJA LOKOMOTORNOG APARATA

BOL U LEĐIMA

Bol koji zahvata različite delove leđa, a može nastati kao posledica naprezanja, povrede ili nekih oboljenja i degenerativnih promena samog kičmenog stuba, kao i povredom nerava.
Mi Vam možemo pomoći da bol u leđima konačno prestane.

Oko 70% ljudi u svetu između 30 i 60 godina pati od bola u leđima. Najčešći oblici bola su lumbago ( akutni bol u slabinskom – donjem delu leđa), hronični bol u lumbalnom delu leđa, bol u vratnom delu kičme, bol koji se iz donjeg dela leđa širi u nogu…
Mi Vam pružamo mogućnost da uz konsultacije sa najvećim stručnjacima iz oblasti ortopedije i traumatologije koji su svoja znanja sticali i van granica naše zemlje, kao i uz najsavremeniju opremu i metode lečenja, pronađete rešenje i pomognete sebi.

HIRURGIJA STOPALA

Hirurgija stopala predstavlja supspecijalnost u okviru ortopedije koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem poremećaja stopala i skočnog zgloba.
Imate bol u stopalu, probleme sa skočnim zglobom ili biste da korigujete izgled Vašeg stopala – na pravom ste mestu!

Povrede, deformiteti i mnoga oboljenja skočnog zgloba i stopala mogu se lečiti hirurškim putem. To uključuje lečenje kostiju, mišića, tetiva, živaca, ligamenata. Lečimo deformitete poput čukljeva, deformiteta prstiju, promene na malim zglobovima stopala, ravnog stopala, ukoliko se drugim metodama nije postigao uspeh, kao i mnoga druga stanja i oboljenja. Uz vrhunski tim stručnjaka, koji imaju bogato iskustvo u lenjenju stopala i skočnog zgloba, kao i uz najsavremeniju opremu kojom naša klinika raspolaže, možemo otkriti problem u ranoj fazi i pronaći adekvatno rešenje kako bi lečenje bilo uspešno.

Pre

Posle

MINIMALNO INVAZIVNA HIRURGIJA STOPALA I ŠAKE

Cilj minimalno invazivne hirurgije jeste da se operacija uspešno završi, a da se pri tom telo pacijenta, tj. okolno tkivo maksimalno poštedi.
Ovom procedurom se smanjuju ožiljci, bol nakon operacije, ubrzava se oporavak, tako da su post operativne komplikacije praktično svedene na minimum.
Trauma koja nastaje tokom pristupanja ciljanom području značajno je manja kada se primjenjuje minimalno invazivni zahvat. Potencijalne prednosti minimalno invazivne hirurgije u odnosu na otvorenu hirurgiju – kao što su smanjenje bola, pošteda gubitka krvi, kraći boravak u bolnici posle operacije, samim tim i kraći period oporavka su veoma značajne za pacijenta i sam uspeh operacije.

ARTROSKOPIJA SVIH ZGLOBOVA

Artroskopija je minimalno invazivna hirurška ortopedska procedura u toku koje je moguće istovremeno obaviti pregled i lečenje oštećenih struktura zgloba pomoću optičog instrumenta sa kamerom.
Bez velikog hirurškog reza, najsavremenijim instrumentima i metodama otkrivamo i lečimo probleme u zglobovima!

Prednost ove metode dijagnostike i lečenja je u tome što se uz minimalno oštećenje kože i drugih mekih tkiva pristupa unutrašnjosti zgloba, što se optičkim instrumentom bolje vizualizuju zglobne strukture i što je vreme oporavka nakon intervecije znatno kraće nego kod klasične hirurgije. Ovom metodom je moguće lečiti oboljenja gotovo svih zglobova, i velikih i malih. Atroskopiju kod nas sprovode lekari koji su edukovani i poseduju licence za ovaj vid dijagnostike i terapije, uz najsavremeniju opremu.

 

 

Šta je lokomotorni sistem?

Lokomotorni sistem ili aparat je zglobno-koštano-mišićni sistem koji mu omogućuje promenu položaja kao i ostale voljne mehaničke pokrete. Ovaj sistem sadrži pasivni i aktivni deo. Pasivni deo ovog sistema čine kosti i zglobovi, a aktivni skeletni mišići.

Poznati Sportisti Kod Nas

Usluge

Ortopedija

Decija ortopedija i hirurgija

Rehabilitacija

Neurorehabilitacija

Pulmologija

Opša medicina

Rendgen

Ultrazvuk

Radno vreme

  • Pon – Pet: 9.00 – 20.00
  • Subota: 9.00 – 12.00
  • Nedelja: Neradna
ORTOPEDIJA I TRAUMATOLOGIJA LOKOMOTORNOG APARATA
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more