Radiologija

Home / Radiologija

DIJAGNOSTIČKA RADIOLOGIJA

Poliklinika Orto MD je jedina privatna klinika u Novom Sadu gde su Vam na raspolaganju i Rendgen i Ultrazvuk.

Zakažite vaš pregled odmah:

Tel: +381 (21) 3822 093

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

Ultrazvučna dijagnostika je imidžing metoda koja omogućava vizualizaciju različitih tkiva i organa pomoću ultrazvučnih talasa.

Potpuno bezbedan, brz i precizan način otkrivanja mnogih oboljenja i stanja.

ULTRAZVUČNI PREGLED KUKOVA KOD BEBA

Ultrazvučni pregled kukova kod beba je specijalistički ortopedski pregled čiji je cilj paćenje razvoja zgloba kuka kod beba i pravovremeno otkrivanje razvojne displazije kuka.

Na vreme otkrijte probleme u razvoju kukova kod Vaše bebe, kako kasnije ne bi bilo problema.

U našoj ustanovi pregled obavljaju najveći stručnjaci iz oblasti dečje hirurgije i ortopedije.

RENTGEN

Rendgenski snimak nekog dela tela nastaje primenom tzv. iks-zraka i predstavlja jednu on najčešće primenjivanih imidžing metoda.

Brzo, bez čekanja snimite i doprinesite što ranijem otkrivanju mogućeg problema.

SKANIMETRIJA KIČME

Skanimetrija je medicinsko radiološka metoda kojom se dobija uvid u stanje kičme. Ona se razlikuje od klasičnog (običnog) rendgenskog snimka jer obuhvata celu kičmu na jednom snimku. Upravo ta prednost je presudna, jer ortopedi, fizijatri i fizioterapeuti dobijaju tačniji i sveobuhvatniji rezultat koji prourokuje bolje lečenje i brži oporavak.

Skanimetrija kičme se izvodi usled sumnje ili već utvrđenog stanja krivljenja kičme, povrede ili urođene anomalije.

IVP – INTRAVENSKA PIJELOGRAFIJA

IVP – Intravenska pijelografija, takodje poznata kao i eksretorna urografija, je medicinska dijagnostička metoda kojom se uz pomoć jodnog kontrastnog sredstva na rendgenu (uz pomoć X zraka) dobija uvid u stanje i funkcionalnost bubrega, mokraćnih puteva (uretera) i mokraćne bešike. Dužina pregleda varira od 40 minuta do sat vremena, u nekim slučajevima i duže. Obavezno obavestite svog lekara ako ste trudni. Obavestite ga o hroničnim bolestima, kao i o lekovima koje uzimte i poznatim alergijama, posebno ako su vezane za jod i jodne preparate.

IVP služi Radiologu u cilju utvrđivanja: postojanja kamena (kalkulusa) u bubregu, mokraćovodu ili mokraćnoj bešici; uvećane prostate; postojanja cisti; benignih ili malignih tumora; urođenih mana urinarnog trakta; praćenje urinarnog trakta pre i nakon operacije.

Mobilni za hitne slučajeve i van radnog vremena: +381 (63) 129 94 22

Email: ortopedijamd@gmail.com