Regenerativni tretman matičnim ćelijama za sve uzraste

Da li Vam je preporučeno da operišete i zamenite protezom koleno ili kuk? Da li se mučite sa bolnim zglobovima i artritisom? Da li Vam je rečeno da se zbog svojih godina ili zdravstvenih problema ne možete operisati? Da li ste ikada čuli za lečenje sa Vašim sopstvenim matičnim ćelijama, kao minimalno invazivnom rešenju koje će Vam smanjiti bol i učiniti Vas ponovo aktivnim?

Regenerativa medicina u kojoj se pacijent leči sopstvenim matičnim ćelijama predstavlja potpuno novi trerapijski pristup i pravo je rešenje za ljude koji pate od dugotrajnih bolova, dok Vaše godine života ne predstavljaju ograničenje za ovo lečenje. Uporedne prednosti regenerativnog u odnosu na hirurško lečenje su sledeće:

  • Bez opšte anestezije je
  • Kraći i brži oporavak nakon lečenja
  • Izbegava se rizik od operacije kao što je zastoj srca
  • Bez rana i ožiljaka
  • 100% prirodni tretman, nema rizika od ubrizgavanja sopstvenih matičnih ćelija injekcijom

Šta su matične ćelije?

Svi mi potičemo od jedne ćelije nastale od oplođenog jajašca, koje se potom delilo i umnožavalo, da bi oblikovalo naše ljudsko telo. Nediferencirane ćelije se i dalje mogu naći širom Vašeg tela, i to u različitim tkivima kod odraslih – kostna srž, mišići, masno tkivo i mozak. Tamo postoje populacije matičnih ćelija koje su u stanju da proizvedu zamene za druge ćelije, koje su se izgubile usled normalnog trošenja i starenja, povreda ili bolesti. Matične ćelije se umnožavaju i diferenciraju (razvijaju u određenu – specijalizovanu vrstu ćelija).

Samo-popravka Vam je neophodna jer ukoliko matične ćelije prestanu da kopiraju same sebe, Vi biste veoma brzo ostali bez njih.

Diferencijacija naših ćelija je takođe neophodna, jer se i specijalizovane ćelije troše, oštećuju i gube u svakom momentu naših života. Specijalizovane ćelije (npr. ćelije mišića, hrskavice) se ne mogu deliti i praviti svoje kopije, pa ipak i one moraju biti zamenjene novim u Vašem telu da biste nastavili da funkcionišete.

Tako naprimer, dok čitate ovu rečenicu, Vaše telo upravo treba da proizvode 2 miliona novih crvenih krvnih zrnaca.

Odakle potiču matične ćelije koje se koriste u lečenju?

Matične ćelije se ubiraju iz masnog tkiva Vaše abdominalne regije ili unutrašnje strane butine, i/ili iz aspirata koštane srži iz vašeg kuka, u oba slučaja pod lokalnom anestezijom.

Sama terapijska procedura obično nije ni manje, ni više neprijatnija od posete zubaru.

Regenerativni tretman matičnim ćelijama u ORTO MD poliklinici

Uspešno tretiramo veliki broj zdravstvenih stanja, uključujući osteoartritis stepena 1 – 4, svih većih zglobova – kukove, kolena, ramena, laktove, ručne i skočne zglobove, stopalo, kao i Vašu kičmu i vrat.

Regenerativni tretman matičnim ćelijama koji podstiče regeneraciju tkiva, posebno zglobne površine hrskavice, pomaže u smanjenju bola i povećava pokretljivost tretiranog zgloba, tako Vam obezbeđujući aktivniji život – sada sa manje bola ili potpuno bez bola, a putem jednostavnog ubrizgavanja Vaših sopstvenih izolovanih i specijalno obrađenih matičnih ćelija, koje se ubrizgavaju u Vaš oštećeni zglob pod lokalnom anestezijom.

Sama terapijska procedura traje ukupno oko 2-2.5 sata.

 

ZAKAŽITE TERAPIJU!

Poliklinika ORTO MD 

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA ORTOPEDIJU

Futoška 117,
21000, Novi Sad,
Telefon: +381 (21) 382 20 93
Mobilni za hitne slučajeve i van radnog vremena: +381 (63) 129 94 22
Email: ortopedijamd@gmail.com

Usluge

Ortopedija

Decija ortopedija i hirurgija

Rehabilitacija

Neurorehabilitacija

Pulmologija

Opša medicina

Rendgen

Ultrazvuk

Radno vreme

  • Pon – Pet: 9.00 – 20.00
  • Subota: 9.00 – 12.00
  • Nedelja: Neradna
Regenerativni tretman matičnim ćelijama za sve uzraste
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more