Hronične rane

Hronične rane

TERAPIJA BOLA  METODAMA REGENERATIVNE MEDICINE

Koliko su čest zdravstveni problem hronične rane?

Hronične rane predstavljaju čest problem, koji u velikoj meri utiče na kvalitet života.Tu se pre svega misli na ulceracije kod dijabetičnog stopala, arterijske i venske ulceracije, rane nastale usled dugotrajnog pritiska, dekubitalne rane, inficirane rane, kao i ostale rane koje dugo ne zarastaju.

 

Kako da rešim problem hronične rane koja već dugo ne zarasta, bolna je i značajno mi narušava kvalitet života?

U Poliklinici ORTO MD tim stručnih i iskusnih ljudi nudi rešenje ovog problema. Zarastanje rane predstavlja veoma kompleksan proces ćelijskih interakcija, kao i imuno-biohemijskih procesa, a često pridružene bolesti, zdravstveno stanje i dob pacijenta dodatno otežavaju ovaj proces. 

 

Koju metodu lečenja ORTO MD uspešno koristi za hronične rane?

Metoda lečenja regenerativne medicine – Plazma obogaćena trombocitima (PRP) i trombocitni gel sadrže tzv. faktore rasta koji omogućavaju stvaranje novih krvnih sudova (angiogeneza), „bujanje“ tkiva (fibroplazija), kao i sintezu kolagena. Takođe, prisustvo leukocita omogućava baktericidni i bakteriostatski efekat. U kombinaciji sa najsavremenijim sredstvima za previjanje i lečenje rana, omogućavaju stvaranje idealnih uslova za brže zarastanje rane.

ZAKAŽITE PREGLED!

Poliklinika ORTO MD 

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA ORTOPEDIJU

 

Futoška 117,
21000, Novi Sad,
Telefon: +381 (21) 382 20 93
Mobilni za hitne slučajeve i van radnog vremena: +381 (63) 129 94 22
Email: ortopedijamd@gmail.com