Uklanjanje bola triger point masažom

Naš fizioterapeut uspešno pronalazi i tretira bolne tačke (triger tačke) i na taj način umanjuje ili potpuno otklanja bolove u različitim delovima tela. Trigerove tačke (trigger points) ima preko 90% svetske populacije. Ordinacija ORTO MD ne samo da radi na ukljanjanju bolova nastalih trigerovim tačkama nego otkriva uzrok njihovog nastanka, a samim tim vas savetujemo kako da sprečite njihovo ponovno javljanje.

Korištenjem ove tehnike postignuti su odlični rezultati u lečenju mnogih stanja kao što su na primer: išijas, bolovi u glavi (migrene), bolovi u krstima, bolovi u gornjem delu leđa, bolovi u donjem delu leđa, bolovi u vratu, bolovi u nogama, trnjenje u nogama, bolovi u rukama, trnjenje u rukama, bolovi u ramenima itd. Trigerove tačke su mesta na kojima je došlo do skraćenja mišića, one su bolne na dodir i mogu prouzrokovati bolove ne samo na mestima gde su lokalizovane nego i u okolnim regijama. Na primer ukoliko se trigerova tačka nalazi na trapezastom mišiću (m.trapezius) koji se pruža od lopatice prema vratu, ta trigerova tacka može prouzrokovati bolove u glavi u predelu slepoočnice i iza uha.

Triger tačke mogu nastati na više načina, ukoliko ste prinuđeni zbog posla da dugo sedite i da se dugo nalazite u istom položaju, prinuđeni da stalno vršite iste pokrete, na neadekvatan način podižete teške terete ili imate povrede i poremećaje u zglobovima. Mišić na kome se nalazi trigerova tačka je obično tvrd i bolan na dodir, naš fizioterapeut će masažom opustiti mišic i ako je to potrebno istegnuti. Efekat će se osetiti odmah nakon terapije i pacijent odlazi sa umanjenim ili potpuno otklonjenim bolovima.

Usluge

Ortopedija

Decija ortopedija i hirurgija

Rehabilitacija

Neurorehabilitacija

Pulmologija

Opša medicina

Rendgen

Ultrazvuk

Radno vreme

  • Pon – Pet: 9.00 – 20.00
  • Subota: 9.00 – 12.00
  • Nedelja: Neradna
Uklanjanje bola triger point masažom
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more